top of page

 Eindhoven City Blog 

RECENT POSTS: 

GET SOCIAL:

  • YouTube - Grey Circle
  • Facebook - Grey Circle
  • Instagram - Grey Circle

EVENTS TO ATTEND:

Er zijn geen items in deze lijst

Please reload

SEARCH BY TAG:

NRE Terrein - Velosoof

Midden in de stad maar nog steeds niet ontdekt. Zo veel potentie, maar nog steeds te weinig ontwikkeld. Het NRE terrein is, in mijn ogen, één van de mooiste plekjes van Eindhoven. Het wordt tijd dat het ook één van de leukste plekjes van Eindhoven gaat worden.

Net als Strijp S is het NRE terrein een voormalig fabrieksterrein. NRE was een gasfabriek welke heeft bestaan tot 2007. Alle oude panden zijn behouden gebleven, ondernemers kunnen zich hier in vestigen. Mondjesmaat gebeurt dit ook. Zo is er 'Kelderman en van Noort' die op het terrein een leuke galerie heeft.

Ook is er nu Velosoof. Geopend sinds oktober en ook gevestigd in zo'n mooi fabriekspand. Hier kun je terecht voor een drankje of een lekkere lunch. Velosoof is een wielercafé, aan de muren hangen fietsen en er is een inpandige repair shop wat het voor fietsers een handige en leuke tussenstop maakt. Maar ook voor degene zonder fiets is dit zeker een gezellige plek.

Vandaag, een regenachtige donderdag in november, heb ik hier de huisgemaakte snert geproefd.

YES! Het is weer snerttijd! De kok heeft goed begrepen dat echte snert dik is, met aardappelen en worst erin. Word ik blij van!

Wat mij betreft is Velosoof een blijvertje. De rest van het NRE terrein mag ook snel gevuld gaan worden met andere fijne plekjes. Zo'n leuke locatie, centraal en authentiek. Dat mag niet te lang onberoerd blijven.

Velosoof

Nachtegallaan 15 - Eindhoven - €€

bottom of page